logoOulunliikenne.fi
FAQ - Usein kysyttyjä kysymyksiä
Miksi ehdotettu reitti ei kulje radanvarren/merenrannan/puistoalueen liikennevalotonta kevyen väylää, jonka tiedän olevan paras vaihtoehto haetulle matkalle?
Reititys perustuu ensisijaisesti kevyen liikenteen väyliin, joista pyritään suosimaan hyväksi todettua pääreittejä. Reititys ei huomioi liikennevaloja tai maisemallisia arvoja.
Voinko hakea reitin vain päällystettyjä kevyen liikenteen väyliä pitkin?
Valitsemalla reititystavaksi ”asfalttipäällysteisiä suosiva” reitti lasketaan pääosin päällystettyjä väyliä pitkin. Kannattaa huomata, että sääntö ei ole ehdoton eli reittiin saattaa sisältyä sorapintaisia osuuksia, jos kiertomatka olisi hyvin pitkä.
Miten saan reitin tulostettua?
Tulostustoiminnolla voi tulostaa koko reitin osiin pilkottuna siten, että yhdelle A4-paperille mahtuu kaksi karttakuvaa. Pitkää reittiä tulostettaessa kannattaa huomioida, että karttakuvia voi sulkea tutuilta reittiosuuksilta paperinkulutuksen vähentämiseksi.
Voinko käyttää Pyöräilyn ja kävelyn Reittiopasta matkapuhelimellani?
Käyttöliittymän olennaisin osa on Ajax-teknologiaan perustava karttanäyttö, joten palvelun käyttö on mahdollista vain joissakin kehittyneimmissä matkapuhelimissa.
Miten voin ladata reitin GPS-laitteeseeni?
Kartan yläpuolella on linkit, joista haetun reitin voi ladata tiedostona GPX- ja KML-formaateissa.
Pyöräilyn ja kävelyn reittiopas © CGI